Nieuws8 jun '15 18:16

Gemeente-app geeft inwoners inzicht in voortgang projecten

Auteur: Karlijn Meinders

Inwoners van Putten kunnen vanaf nu via een applicatie op de site van de gemeente precies zien hoe het met de voortgang van projecten gaat. Wanneer is bijvoorbeeld dat fietspad af? En zijn ze wel binnen het budget gebleven?

Foto: ANP
Foto: ANP

Nico Gerittsen, wethouder Financiën van de gemeente Putten, vertelt dat het gaat om plannen die in de begroting staan. "Mensen kunnen de begroting en jaarrekening inzien, maar ook precies zien wanneer een project uit de begroting, zoals nieuwe verkeerslichten of een nieuw fietspad, af is. En of het financieel nog op orde is."

Transparanter
Volgens Gerritsen is het een kleine moeite om op deze manier burgers op de hoogte te houden. "We moeten onze bezigheden sowieso rapporteren aan de gemeenteraad en verantwoording afleggen over ons beleid.


 
 

Vast onderdeel
Nu is het verwerken van deze real-time informatie nog veel werk, maar uiteindelijk moet het onderdeel worden van het normale proces. "Het kost nu nog even wat extra werk om alles op te zetten, maar we zijn bezig om alle voortgangsrapportages in de toekomst via dit zelfde kanaal te laten lopen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen