Nieuws23 feb '16 12:57

Noodbevel Luttelgeest was een foutje

Auteur: Didi Levison

De burgemeester van Noordoostpolder haalde gisteravond een verrassende verdwijntruc uit. Het noodbevel op basis waarvan nieuwsgierige journalisten waren weggehouden bij een informatieavond eind januari over de komst van een asielzoekerscentrum, bleek op een 'vergissing' te berusten.

Foto: ANP - Aucke van der Werff
Foto: ANP - Aucke van der Werff

Het noodbevel heeft zelfs juridisch nooit bestaan. Dat vertelde burgemeester Aucke van der Werff gisteravond aan de gemeenteraad van Noordoostpolder waar Luttelgeest onder valt.  

Van der Werff vindt zelf niet dat hij een fout heeft gemaakt: “Het is niet gezegd dat het noodbevel ook daadwerkelijk door mij gegeven is. Ik heb enkel aangegeven dat ik wilde dat de verslaggevers zouden vertrekken”.

 

Wel geeft de burgemeester toe dat de uitvoering van het noodbevel niet nodig was geweest: “Achteraf kun je zeggen dat het een foutje is geweest en dat het beter niet had gekund”, aldus Van der Werff.  

Berthoo Lammers, fractievoorzitter en raadslid van ONS Noordoostpolder betreurt het handelen van Van der Werff: “De burgemeester had eerder moeten mededelen aan de raad dat er iets fout was gegaan in de procedure rond het uitvoeren van het noodbevel”.

Allard Berends, hoofdredacteur omroep Flevoland, wiens medewerkers werden geweigerd voor de informatieavond op 29 januari: “Het is een opmerkelijk verhaal. Ik kan hier niks mee. Laat het maar naar de bezwaarcommissie gaan en dan horen we het wel”.

Gerelateerde artikelen