Nieuws11 mrt '16 12:25

Oproep Dijksma: overheid moet goede voorbeeld geven

Auteur: Karlijn Meinders

Staatssecretaris Dijksma van Milieu probeert alsnog een stokje te steken voor de aanschaf van vervuilende politie-auto's . Ze had namelijk eerder juist afgesproken dat de overheid het wagenpark gaat verduurzamen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Dijksma: "Ik vind dat de overheid het goede voorbeeld moet geven. Dat is niet altijd makkelijk, maar we hebben afgesproken, ook na het historische akkoord in Parijs, dat we het wagenpark van de overheid gaan vernieuwen en om dat zo milieuvriendelijk mogelijk te doen."

In de geplande aanbesteding voor politieauto's mogen alleen diesels meedoen en geen schone hybride- of benzinewagens, meldde Natuur en Milieu vrijdag. De organisatie noemt het ongehoord dat de overheid inzet op duurzame brandstoffen, maar zelf voor onzuinige dieselauto’s kiest. Zeker nu het laatste jaar gebleken is dat dieselvoertuigen op de weg veel meer vervuilen dan mag.

Diesel is voor de politie naar eigen zeggen de goedkoopste optie, omdat ze geen motorrijtuigenbelasting met dieseltoeslag hoeft te betalen. Gewone consumenten en bedrijven betalen die wel.

#BNRTopic: Wat vind jij, moet de politie het goede voorbeeld geven met zuinige auto's?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen