Nieuws9 mrt '16 15:43

Nederlands team door naar finale drone races

Auteur: Mark Hulstein

Een Nederlands team is door naar de finales van internationale drone races, de World Drone Prix in Dubai. De finales zijn op 11 en 12 maart.

Foto: Team SGQ
Foto: Team SGQ

Het Nederlandse team, Team SQG, behaalde de dertigste plek tijdens de kwalificatierondes van de races. De kwalificaties waren binnen, maar de finales worden gehouden op een speciaal aangelegd parcours in de buitenlucht. In het parcours zijn verschillende obstakels opgenomen.

Een team bestaat uit vier personen. De piloot, een navigator, pistop-personeel en een monteur. De piloot heeft een bril op waarmee hij direct kan meekijken met de drone.

Team SQG mag vandaag en morgen de track verkennen. Vrijdag is de race, inclusief een verplichte pitstop, schrijft Tweakers. "Helaas is vandaag het hele evenement verregend en dus is de track onbegaanbaar. Het klaart nu iets op, maar de verwachting is niet dat er vandaag nog gevlogen gaat worden. Dit ook in verband met alle lichten en elektra die gecontroleerd moet worden nu alles onder water staat", zegt Jorgo de Muinck van Team SQG tegen Tweakers. De Muinck schat de kansen voor het team voor de finales goed in.

Het team heef een Youtube-kanaal waarop je kunt zien hoe zo'n race er ongeveer aan toe gaat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen