Nieuws25 aug '15 13:38Aangepast op 25 aug '15 14:18

CDA: Staatssecretaris Van Rijn moet opstappen

Auteur: Karlijn Meinders

In een rapport van de Nationale Ombudsman staat dat de overheid op alle fronten heeft gefaald als het aankomt op het persoonsgebonden budget (pgb). Staatssecretaris Van Rijn zou daarom moeten opstappen, vindt ook het CDA.

Het menselijk belang is op alle fronten uit het oog verloren bij de invoering van de nieuwe wet voor het persoonsgebonden budget (pgb). De overheid is, zoals al vaker gebeurde, tekortgeschoten en lijkt maar niet te leren van eerder gemaakte fouten, staat in een rapport van Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen. Mona Keijzer, Tweede Kamerlid voor het CDA, sluit zich hierbij aan en vindt dat staatssecretaris Van Rijn zijn verantwoordelijkheid moet nemen, en moet opstappen.

 

"Ik heb zo vaak gehoord: maar die man doet zo zijn best. Alleen dat zou gewoon niet aan de orde moeten zijn als het aankomt op ministeriële verantwoordelijkheid", meent Keijzer. "Hij heeft fouten gemaakt. Hij heeft de Kamer onvolledig geïnformeerd en bleef maar zeggen dat hij geen signalen kreeg dat er iets misging, terwijl later bleek dat dit wel zo was. En hij heeft onderschat wat voor ellende dit zou veroorzaken. Mensen zaten maandenlang in de problemen. Hij moet zijn verantwoordelijkheid nemen en opstappen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen