Nieuws9 mrt '16 12:34

Hoofd en lichaam waarschijnlijk van 23-jarige Nabil Amzieb

Auteur: BNR Webredactie

De politie is nog aan het uitzoeken of een hoofd dat vandaag op straat in Amsterdam werd aangetroffen, hoort bij het inmiddels geïdentificeerde lichaam dat dinsdag werd gevonden in een uitgebrande auto in Zuidoost.

Foto: ANP
Foto: ANP

De identiteit van dat slachtoffer is inmiddels bekend; het gaat om de 23-jarige Nabil Amzieb, een bekende van de politie. Vanochtend werd een hoofd aangetroffen voor waterpijpcafé Fayrouz Lounge aan de Amstelveenseweg, dat waarschijnlijk hoort bij het gevonden lichaam. De politie doet nog onderzoek.

Het slachtoffer zou op het punt staan een getuigenverklaring af te leggen ten gunste van Benaouf A., die in 2014 werd veroordeeld voor betrokkenheid bij een andere liquidatie.

Marijn Schrijver, één van de schrijvers van het boek Mocromaffia en hoofdredacteur van Nieuwe Revu, wil niet speculeren, maar acht de kans groot dat ook deze moord een link heeft met eerdere liquidaties.

Volgens Schrijver hoeven we niet te verwachten dat het geweld snel zal stoppen. "We hebben gezien dat het steeds gewelddadiger wordt. Mannen met kinderen op hun arm zijn neergeschoten, moeders terwijl hun kinderen er gewoon bij waren. Steeds denk je dat het dieptepunt is bereikt, maar wordt het weer erger. Ik houd mijn hart vast."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen