Nieuws30 jul '13 17:38

Breivik wil studeren aan Universiteit van Oslo

Auteur: BNR Webredactie

De Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik wil vanuit zijn cel een studie politicologie gaan volgen aan de Universiteit van Oslo. Hij heeft een aanvraag ingediend voor de studie. Verschillende docenten protesteren.

De directeur van de gevangenis waar Breivik is opgesloten, zei ervan uit te gaan dat zijn aanvraag wordt aanvaard. De gevangenis zal volgens hem altijd meehelpen als een gevangene een opleiding wil volgen om er beter voor te staan bij het zoeken naar werk als de straf voorbij is.

De universiteit verwacht wel wat ongemak als ze Breivik als student binnenhaalt, maar wijst erop dat ze de normale procedures voor aankomende studenten moet volgen.

Protest
Meerdere docenten van de universiteit zouden protesteren tegen zijn mogelijke studie. Ze zeggen dat ze niets met Breivik te maken willen hebben. Eind augustus wordt een besluit verwacht.

Breivik is vorig jaar veroordeeld tot minstens 21 jaar cel voor de moord op acht mensen in Oslo en 69 op het eiland Utøya in de zomer van 2011. Zijn daden waren politiek geïnspireerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen