Nieuws16 mrt '16 18:30

Delta Lloyd krijgt groen licht om extra kapitaal op te halen

Auteur: Karlijn Meinders

Delta Lloyd mag van zijn aandeelhouders extra kapitaal ophalen om de buffers te versterken. Dat is de uitkomst van een urenlange aandeelhouders-vergadering.

Foto: ANP
Foto: ANP

Verslaggever Harmen van der Veen was bij de vergadering aanwezig. "Er was bijna sprake van een therapeutische sessie. 250 aandeelhouders kwamen drie uur geleden binnen en hebben tot een paar minuten geleden alle vragen mogen afvuren."

Beurscommentator Rob Jansen legt nog even waar nou over is gestemd: "Delta Lloyd kan meer geld ophalen bij beleggers door meer aandelen te plaatsen. Dat geld gebruiken ze om de buffers te versterken. Maar dat betekent wel dat aandeelhouders met meer mensen de winst moeten delen. Daarom waren er ook een aantal grote aandeelhouders tegen."

Nu is er dus toch een akkoord, ze mogen hun buffers versterken. Jansen: "Tegenstanders zeiden: de buffers die jullie willen instellen zijn groter dan die van andere verzekeringsmaatschappijen, dat is helemaal niet nodig, doe het niet. Maar nu is er toch een compromis uitgekomen, 650 miljoen euro mag er worden opgehaald."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen