Nieuws22 mrt '16 15:29

Files aan de grens tussen België en Nederland door controles

Auteur: Judith Laanen

De controles aan de grens tussen België en Nederland leiden vanmiddag tot flinke files. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Na de aanslagen in Brussel zijn de controles op de snelwegen tussen Antwerpen en Bergen op Zoom (A4), tussen Antwerpen en Breda (A16) en tussen Brussel en Geleen (A76) aangescherpt.

Vooral op de A4 en de A76 is de vertraging groot. Op beide snelwegen wordt het verkeer over een rijstrook geleid. Op de A76 van Brussel naar Geleen staat voor de Nederlandse grens 12 kilometer file. Op de A4 tussen Antwerpen en Bergen op Zoom staat dik 2 kilometer verkeer stil. Op de A16 bij Hazeldonk kunnen meerdere rijstroken worden gebruikt, daar valt de hinder mee.

Onze verslaggever Elfanie toe Laer rijdt op de A16 bij Hazeldonk, en zegt vrij weinig te merken van de opgevoerde grenscontroles. "Je ziet wat auto's van de douane, Nederlandse en Belgische politiewagens. Agenten die een beetje rondlopen en tegen de vangrail geleund staan. Je kunt niet zien waar ze op letten. Voor zover ik heb kunnen zien laten ze vooralsnog iedereen doorrijden. Je merkt er als reiziger weinig van."

Stations en tunnels Brussel weer open
De NMBS, de Belgische NS bevestigt aan de VRT dat de stations Brussel Zuid, Centraal en Noord om 16u weer open gaan. De stations Schuman en Luxemburg gaan niet open, treinen kunnen er wel langsrijden. Het is onduidelijk of het treinverkeer tussen België en Nederland weer hervat kan worden. Ook de verkeerstunnels gaan in Brussel weer langzaam open, bericht de VRT.

Gerelateerde artikelen