Nieuws22 mrt '16 20:47

Station Amersfoort kort ontruimd vanwege verdacht pakketje

Auteur: Judith Laanen

Het station van Amersfoort is vanwege een verdacht pakketje uit voorzorg ontruimd geweest, meldt de politie Utrecht. Ook daar is niets verdachts gevonden.

Het Eemplein in Amersfoort wordt klaargemaakt voor The Passion. Foto ANP
Het Eemplein in Amersfoort wordt klaargemaakt voor The Passion. Foto ANP

Dat meldt de politie op Twitter:

 

Het pakketje werd rond 19.30 uur gevonden.

De NS meldde eerder vanavond dat er geen treinen rijden tussen Amersfoort en Baarn/Den Dolder/Hoevelaken/Schothorst. Het treinverkeer zou inmiddels weer hervat kunnen worden.

Aanstaande donderdag vindt in Amersfoort het jaarlijkse spektakel The Passion plaats. Vanmiddag hadden de politie, de gemeente en de producent overleg over de veiligheid van het evenement na de aanslagen in Brussel vandaag. De burgemeester liet weten dat er al veel veiligheidsmaatregelen van kracht zijn, maar dat iedereen zelf moet bepalen om naar The Passion te komen of niet.

Eerder vandaag werd al een internationale trein vanuit Brussel die op weg was naar Amsterdam stilgezet bij station Hoofddorp vanwege verdachte omstandigheden. Dat bleek loos alarm. Het nabijgelegen pand van uitgever Sanoma werd ontruimd vanwege een verdacht pakket in de parkeergarage onder het gebouw. Ook dat bleek niks verdachts te zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen