Nieuws23 mrt '16 17:48

Hoog bezoek van de koning in de Schilderswijk

Auteur: Judith Laanen

Koning Willem-Alexander bezocht vandaag de Haagse Schilderswijk en werd rondgeleid door jongeren van het buurtpreventieteam.

Foto ANP
Foto ANP

In 2014 werd de Schilderswijk opgeschrikt door een demonstratie van IS-aanhangers. De koning bezocht projecten die de Schilderswijk en Transvaal moeten verbeteren en benadrukt dat iedereen in Nederland deel moet kunnen nemen aan de open democratische samenleving. Verslaggever Laurens Boven sprak met hem:

 

De koning werd begeleid door jongeren in witte hesjes van het zogenoemde "preventieteam". Dat werd opgericht na ongeregeldheden in de wijk, zoals de demonstraties en radicalisering van jongeren. De koning op bezoek "motiveert zeker", zei één van de jongeren.

Koning reageert op aanslagen Brussel
Op de Haagse Markt reageerde de koning op de aanslagen in Brussel met de woorden: "We moeten onze rug recht houden. Dit is een aanval op onze open en vrije samenleving. Net zoals Parijs vorig jaar is Brussel op een verschrikkelijke manier getroffen'', sprak de koning.

"Daarom is een bezoek aan de Haagse markt zoals vandaag en ook daarna aan de Schilderswijk zo belangrijk. Allen die in Nederland wonen en in onze vrije en open samenleving geloven, ongeacht herkomst, moeten deel kunnen nemen aan deze open en vrije samenleving. Als we dat niet meer kunnen doen, dan winnen de terroristen en dan kunnen wij niet meer leven zoals wij willen. Dat is waar we voor staan en daar moeten we mee doorgaan.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen