Nieuws29 mrt '16 11:53

Extra veiligheidsmaatregelen parlement België

Auteur: Mark Hulstein

In het federaal parlement in Brussel zijn sinds zondagavond verscherpte veiligheidsmaatregelen van kracht.

De maatregelen houden onder meer in dat veiligheidsmedewerkers kogelwerende vesten dragen en er meer toezicht is op de parkeergarage. Dat liet een woordvoerder van het parlement dinsdag weten.

Parlementsvoorzitter Siegfried Bracke had eerder op de dag gezegd dat in het parlement opnieuw het hoogste dreigingsniveau vier van kracht is, maar dat blijkt niet te kloppen. "Wel zullen we de maatregelen die daarbij horen in de praktijk toepassen", aldus de zegsvrouw. Zij voerde "praktische redenen" aan als aanleiding voor de verhoogde alertheid.

Het dreigingsniveau in België werd donderdag, twee dagen na de bomaanslagen in Brussel, verlaagd van vier naar drie, het op een na hoogste peil. Dat betekent nog altijd dat een aanslag waarschijnlijk is.

In het Europees Parlement in Brussel geldt inmiddels weer alarmniveau geel, het op twee na hoogste. Dat houdt nog wel in dat er extra toegangscontroles zijn. Ook mogen niet meer dan honderd mensen aanwezig zijn bij bijeenkomsten. Het aantal evenementen wordt beperkt om zo snel mogelijk te kunnen reageren als er iets gebeurt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen