Nieuws30 mrt '16 06:53

Weer anti-terreuractie in Rotterdam

Auteur: Mark Hulstein

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een speciale politie-eenheid van de politie een inval gedaan in een woning aan de Oudedijk in wijk Kralingen in Rotterdam.

Foto: ANP
Foto: ANP

De inval kwam voort uit het lopende onderzoek naar terrorisme, zegt het Openbaar Ministerie. Afgelopen weekend werd er ook al een inval gedaan in Rotterdam. Daarbij werd een terreurverdachte opgepakt. Bij de actie van afgelopen nacht is niemand aangehouden.

Omwonenden moesten uit voorzorg hun woningen verlaten. Ze werden met bussen naar een opvanglocatie gebracht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ook ingezet bij de huiszoeking, voor zover bekend zijn er geen explosieven gevonden in het huis. Maar de aanwezigheid van de EOD duidt er wel op dat er rekening werd gehouden met explosieven.

Tijdens de eerdere invallen pakte de politie in Rotterdam-West de Fransman Anis B. (32) op. Hij wordt door de Franse autoriteiten verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Ook drie Algerijnen zitten vast. In woningen aan de Mathenesserweg en de Burgemeester Meineszstraat waar de verdachten verbleven nam de politie munitie, geld, drugs, telefoons, simkaarten en gegevensdragers in beslag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen