Nieuws30 mrt '16 20:05

Jambon verzekert oud-CIA-directeur Woolsey verbetering

Auteur: Karlijn Meinders

Volgens oud-CIA-directeur James Woolsey is het van groot belang dat informatie beter gedeeld wordt. Hij sprak hier vandaag over met de Belgische minister van Veiligheid Jan Jambon, die hem meteen beterschap beloofde.

Foto: ANP
Foto: ANP

Jambon en Woolsey kwamen elkaar vandaag tegen in Den Haag op een congres over veiligheid georganiseerd door het CIDI, Het Centrum Informatie en Documentatie Israël. Minister Jan Jambon begon de conferentie emotioneel.

Volgens verslaggever Harmen van der Veen was het de Belgische minister van Veiligheid aan te zien. "Hij oogde verdrietig en terneergeslagen. Maar, ook strijdbaar om de geduchte tegenstander IS te verslaan."

Iets wat noodzakelijk is bij het aanpakken van deze strijders, of professionele vechtmachines, zoals Jambon ze noemde, is het delen van geheime informatie over potentiële aanslagpleger onderling. Iets wat de afgelopen weken volledig misging en veel beter moet, meent oud-CIA-directeur James Woolsey.

Maar, naast de uitwisseling van belangrijke informatie tussen landen en veiligheidsdiensten, moeten we volgens Woolsey ook in de aanval. En we moeten er vanuit gaan dat de strijd nog lang niet voorbij is, zei hij tegen BNR: "We are in this for decades. We are fighting an enemy that won't give up and this is not going to be nearly as easy as winning the Cold War."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen