Nieuws31 mrt '16 13:49

Margrite Kalverboer volgt Mark Dullaert op als Kinderombudsman

Auteur: Didi Levison

Margrite Kalverboer staat eerste op de voordrachtslijst voor Kinderombudsman, waar onze redactie de hand op heeft weten te leggen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Kalverboer werkt nu nog als bijzonder hoogleraar Kind, Orthopedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij volgt Mark Dullaert op, die na een conflict met de Nationale Ombudsman Van Zutphen  het veld moet ruimen.

Tweede op de lijst staat Carla van Os. De VVD zou kritisch zijn op haar benoeming omdat zij te activistisch zou zijn, melden bronnen aan BNR. De VVD wil geen commentaar geven omdat dit een besloten commissie betreft. Van Os heeft een verleden bij Stichting Vluchteling en Defence for Children. Zij was drijvende kracht achter de actie “Mauro moet blijven”. Opvallend is dat Van Os nu één van de directe medewerkers van Margrite Kalverboer is. 

 

Dullaert moest het veld ruimen omdat Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen zijn eigen team wilde opstellen en vond dat de Kinderombudsman te solistisch optrad, zegt redacteur Thomas van Groningen. "We weten nu dat Dullaert in zijn laatste week zit. Van Zutphen heeft zelf drie kandidaten mogen aandragen voor deze functie. Daarvan zijn er nu nog twee over. Kalverboer staat op één, dus de verwachting is dat zij het wordt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen