Nieuws1 apr '16 18:35

Eindelijk geld uit China voor ADO Den Haag

Auteur: Karlijn Meinders

ADO Den Haag heeft eindelijk geld gekregen van z'n Chinese investeerder Wang. Maandenlang moest de voetbalclub wachten op het geld uit China, maar vandaag is het zover. Er is twee miljoen euro overgemaakt.

Foto: ANP
Foto: ANP

ADO gaat de KNVB dan ook zo snel mogelijk vragen om de club terug te zetten naar de zogenoemde categorie twee. In categorie één zitten de clubs die onder curatele staan van de Nederlandse voetbalbond. ADO belandde in die categorie door het uitblijven van de betalingen door de Chinese eigenaar van de club.

Hoeveel geld er is gestort op de rekening van de Haagse voetbalclub, wil directeur Jan Willem Wigt niet zeggen. Algemeen wordt aangenomen dat de Chinezen zo'n 3,7 miljoen euro zouden investeren in de club. Dat was nodig om de begroting sluitend te krijgen.

"Ons zakelijk huwelijk kende een stroeve start maar door de goede overleggen die wij afgelopen maand hebben gehad, is duidelijk geworden dat wij samen verdergaan. Zowel zakelijk als sportief liggen er nog veel kansen in Nederland en China die wij moeten benutten'', zegt Wang. "Hopelijk kunnen wij nu in alle rust verder bouwen aan deze mooie voetbalclub.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen