Nieuws7 apr '16 08:40Aangepast op 13 apr '16 17:36

Lingo mogelijk t-e-r-u-g op televisie

Auteur: Sam de Voogt

Het populaire televisiespel Lingo lijkt na twee jaar afwezigheid terug te keren op televisie. Bronnen op de televisiebeurs in Cannes zeggen tegen het AD dat het programma met oud-presentatrice Lucille Werner uitgezonden zal worden op SBS6.

Foto ANP
Foto ANP

Volgens het AD is de wederopstanding van het woordspel zelfs "het best bewaarde geheim" op de internationale televisiebeurs in het zuiden van Frankrijk.  SBS6 wil vooralsnog niet reageren.

Lingo verdween in 2014 niet voor het eerst van de televisie. Sinds de eerste uitzending van het spel rondom de groene en rode ballen in 1989 werd het programma meerdere keren gestopt, om vervolgens in een nieuw jasjes terug te keren. Achtereenvolgens Robert ten Brink,  François Boulangé, Nance en Lucille Werner presenteerden het programma.

Het programma bereikte door de jaren heen een cultstatus, onder zowel veel oudere kijkers als studenten. Toen het programma in 2006 van de televisie dreigde te verdwijnen bemoeide zelfs toenmalig premier Balkenende zich met de kwestie. Uiteindelijk ging twee jaar geleden toch de stekker uit de programma wegens dalende kijkcijfers. De laatste aflevering trok zo'n 263.000 kijkers, ongeveer eentiende van wat het programma op zijn hoogtepunt trok.

 

Gerelateerde artikelen