Nieuws27 mrt '12 11:45

Helft publicaties Diederik Stapel frauduleus

Auteur: Karin Backx

Tot nu toe blijkt de helft van wat Diederik Stapel heeft gepubliceerd, frauduleus te zijn. Dat zegt de commissie die onderzoek doet naar de productie van de hoogleraar.

Uit onderzoek naar het eerste gedeelte blijkt dat van de twintig publicaties er twaalf door Stapel zijn vervalst. De commissie speurt komende tijd verder.

De commissie-Levelt publiceerde dinsdag de eerste resultaten van het detailonderzoek naar de fraude. De Universiteit van Tilburg laat weten dat resultaten van het onderzoek in delen naar buiten komen.

Niet verbazingwekkend
"Voor de betrokkenen bij deze artikelen is het belangrijk om te weten of de publicatie niet klopt en wat er dan fout aan is'', aldus een woordvoerder van de Universiteit. De resultaten zijn volgens hem niet verbazingwekkend. "Dit is een onderbouwing van de eerdere conclusie van de commissie.''

Afgelopen september kwam de fraude van Stapel aan het licht. In totaal worden 130 publicaties en 24 hoofdstukken in boeken minutieus bekeken. De Universiteit van Tilburg zette de hoogleraar hierop direct op non-actief.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen