Nieuws13 apr '16 06:34Aangepast op 5 aug '16 09:39

Schiphol Plaza uren dicht na verdachte situatie

Auteur: Mark Hulstein

Dinsdagavond is Schiphol Plaza uren dicht geweest na de vondst van een verdachte situatie. Uiteindelijk werd er een persoon aangehouden. Rond half 2 werd alles weer vrijgegeven.

Foto: ANP
Foto: ANP

Rond 21.30 uur werd de verdachte situatie gemeld bij de Marechaussee. Er werd opgeschaald naar Grip 2. "Een verdachte situatie op de luchthaven is voor de Marechaussee altijd aanleiding om alert te reageren", legt Alfred Ellwanger van de Koninklijke Marechaussee. Er is toen dus één persoon aangehouden die zich volgens een melding verdacht gedroeg. Ook is zijn bagage uit voorzorg onderzocht, zegt Ellwanger.

Of de man ergens van wordt verdacht, en waarvan dan, is nog niet bekend. Vandaag komt daar meer duidelijkheid over. In de bagage van de man zijn geen gevaarlijke stoffen aangetroffen.

Later werden nog twee personen aangehouden. Deze aanhoudingen stonden los van de eerdere actie. Ook is een auto met Belgisch kenteken onderzocht. Deze mocht na korte tijd weer verder rijden. Schiphol werd rond 2.00 uur weer volledig vrijgegeven. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen