
Naar verwachting wordt er dit jaar voor 695 miljoen euro aan warme maaltijden aan huis bezorgd; een groei van drie procent. Redacteur Elisabeth Steinz vond het nog wel een zoektocht om iets gezonds uit te zoeken. Maar dat blijkt nog knap lastig.
Ondanks de gezonde eettrend, blijven we toch massaal (ongezond) eten bestellen. Het gebeurt zelfs steeds meer. De vette hap blijft het populairst. Het vaakst bestellen we friet, fast food, Chinees of pizza.
Voedingscentrum
Het Voedingscentrum is niet zo streng. Eén keer per week bestellen moet kunnen, meent Roy van der Ploeg. "Maar als het een pizza is met veel groente, dan is dat een betere keuze dan als er vier hele vette kaassoorten op zitten", zegt hij. "Er wordt toch veel friet afgehaald, zie ik. Dan kun je ook vragen of de snackbar frituurt in het gezondere vet. Dan heb ik het over vloeibaar frituurvet. En je kunt vragen: doe er alsjeblieft geen zout op of doe er weinig zout op. Dat maakt het al minder slecht."
'Totaalbeleving'
Het gaat dan om één incidenteel frietje per week. Maar volgens AMBN AMRO komen consumenten steeds vaker terug. Volgens Stef Driessen van ABN AMRO wordt het eten bestellen steeds meer een...'totaalbeleving'. "Dan moet je denken aan het óók aanbieden van voor- en nagerechten. Het óók aanbieden van dranken en sappen. Op die manier maak je van een bezorg- of afhaalmaaltijd veel meer een totaalbeleving. Een gezellig moment, met bijvoorbeeld het gezin", zegt Driessen.