Nieuws13 apr '16 11:16Aangepast op 13 apr '16 18:00

'95 procent van atleten Rio is doping-vrij'

Auteur: BNR Webredactie

Volgens atletenmanager Jos Hermens is straks tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 95 procent van de atleten dopingvrij.

Dat beweert hij in een gesprek met Roelof Hemmen op BNR. "Het wordt nu behoorlijk aangepakt. Natuurlijk hoor je nog verhalen. Maar ik ben ervan overtuigd dat 95 procent van de atleten schoon is", zegt Hermens.

Jos Hermens zit dertig jaar in het vak. Hij ontdekte Haile Gebrselassie, één van de grootste langeafstandslopers aller tijden. Hij werkte ook met meer dan duizend atleten. Op dit moment begeleidt hij met zijn bedrijf Global Sports Communications 150 topatleten.

Hij denkt ook dat al 'zijn' atleten op dit moment schoon zijn. "Als wij verdachten hebben, ga ik er niet meer mee werken. In de 90'er jaren was dat veel moeilijker. We hebben nu al wel strategieën. Als iemand te grote progressie maakt, niet altijd even eerlijk, dan gaan wij er niet mee werken. Dat is alleen maar gezeik", zegt Hermens. Maar uitsluiten doet hij het niet: "Met 150 atleten zul je er altijd wel eentje tussen hebben."

Gerelateerde artikelen