Nieuws7 aug '15 15:24

Directeur Lowlands: 'Ik denk dat het festival niet uitverkocht raakt'

Auteur: Karlijn Meinders

Het muziekfestival Lowlands was eerdere jaren binnen enkele uren uitverkocht, maar bij deze editie valt de kaartverkoop behoorlijk tegen. Directeur Eric van Eerdenburg maakt zich desondanks geen zorgen over de toekomst.

Eerdenburg denkt dat de leeftijd van de Lowlandsbezoekers wel eens iets te maken zou kunnen hebben met de tegenvallende cijfers. "Als je al tien jaar heel veel succes hebt gehad, dan heeft dat ook nadelen. We hebben een heel loyaal publiek, maar er is weinig doorstroom. Die mensen zijn nu gewoon ouder en de jongere muziekliefhebbers veranderen razendsnel van muzieksmaak. Daar willen wij in meegaan, daarin willen we voorop lopen, maar ik vind ook niet dat je een festival moet bouwen om populaire headlines. We willen acts aanbieden die in de volle breedte hip en happening zijn."

Niet uitverkocht
Eerdenburg verwacht niet dat het festival dit jaar uitverkoopt. "Dat is niet leuk, maar in deze concurrerende wereldmarkt van festivals is het niet gek dat het gebeurt. In deze editie zit daarom al veel vernieuwing. Zo beginnen we bijvoorbeeld voor het eerst al op de donderdag met een enorme silent disco. Na deze editie gaan we kijken hoe we verder gaan. Maar het concept staat naar mijn mening nog steeds overeind."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen