Nieuws17 mrt '16 15:01

Fraude met festivalkaarten wordt lastiger

Auteur: BNR Webredactie

Het wordt lastiger om te frauderen met tweedehands kaartjes voor festivals en concerten. Doorverkoopsite Ticketswap gaat samenwerken met verkoopbedrijf Paylogic.

Foto: ANP
Foto: ANP

Beide bedrijven willen fraude voorkomen, maar ook tegengaan dat tickets voor veel meer geld worden doorverkocht.

"We kunnen nu automatisch checken of kaartjes geldig zijn. Als dat het geval is, kunnen ze pas worden doorverkocht", zegt Hans Ober van Ticketswap. De doorverkochte kaarten worden geannuleerd: de koper krijgt helemaal nieuwe kaarten, met een nieuwe barcode.

Bij Ticketswap geldt al langer dat kaarten mogen worden doorverkocht voor maximaal 20 procent meer dan de originele prijs. Die regel wordt nu beter te handhaven, zegt Ober. Hij hoopt soortgelijke afspraken te maken met andere ticketbedrijven. Een andere grote speler is Ticketmaster, dat de kaarten verkoopt voor de concerten van veel grote artiesten. Paylogic verkoopt kaarten voor onder andere de festivals Tomorrowland en Mysteryland.

Jan Willem van der Meer, ceo van Paylogic, hekelt in een persbericht de 'schimmige' markt voor tweedehands concertkaarten. "Met deze samenwerking helpen we de fans door een echte revolutie te starten in de tweedehands ticketmarkt."

Gerelateerde artikelen