Nieuws12 nov '13 10:21

'Geen profijt van het topsectorenbeleid'

Auteur: Thijs Baas

De Erasmus Universiteit profiteert nauwelijks van het topsectorenbeleid dat minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft omarmd. Dat zegt Pauline van der Meer Mohr, bestuursvoorzitter van de Rotterdamse universiteit.

De Erasmus Universiteit richt zich daarom noodgedwongen steeds meer op geld uit Brussel om onderzoeksvoorstellen een grotere kans van slagen te geven. "Je moet wetenschappers wijzen op de mogelijkheden die er liggen. We organiseren daarom veel bijeenkomsten voor wetenschappers met subsidie-experts uit Brussel."

NWO
In het verleden konden veel wetenschappers volstaan met het benaderen van NWO voor financiering van onderzoek, maar dat is volgens van der Meer Mohr niet meer voldoende. "Ze moeten anders gaan nadenken over hun werfkracht. Het gaat om de deskundigheid om een onderzoeksvoorstel te schrijven met zoveel mogelijk kans op succes."

Dat is ook één van de ambities van het topsectorenbeleid. Biedt dat aanknopingspunten voor de Erasmus Universiteit? "Hoe zeg ik dat netjes? Ik zou het niet zo bedacht hebben. Ik zou het niet erg vinden als het hele beleid wordt teruggedraaid. Ons zakelijke profiel sluit niet echt aan op het topsectorenbeleid, dus we hebben er niet zo veel aan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen