Nieuws8 mei '13 05:56Aangepast op 8 mei '13 17:03

Curaçaose broers vast op verdenking moord

Auteur: BNR Webredactie

Twee broers die gisteren op Curaçao zijn aangehouden, worden verdacht van de moord op politicus Helmin Wiels. Dat heeft een politiewoordvoerder bevestigd.

De twee mannen zouden na de moord op politicus Helmin Wiels een dreigvideo op YouTube hebben geplaatst en worden nu verdacht van bedreiging en moord met voorbedachten rade.

Bloedbad volgt
Het gaat om twee broers van 27 en 19 jaar. Ze hebben zichzelf bij de politie gemeld. Maandag hadden ze een video op YouTube gezet waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is en dat er nog een bloedbad zal volgen. De video leidde tot veel commotie op Curaçao. Na de arrestatie heeft de politie twee huiszoekingen gedaan, waarbij onder meer een computer in beslag is genomen.

De 54-jarige Wiels, strijder voor onafhankelijkheid van Curaçao, leidde de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano. Hij werd zondag doodgeschoten op het strand.

Zoektocht social media
Journaliste Anneke Polak van het Antilliaans Dagblad vertelt op BNR: "De verdachten hebben zich gemeld nadat op social media door verschillende mensen actief is gezocht naar de makers van de video. Zo hebben ze het beeld herkenbaar gemaakt, hebben ze de stem weten te herkennen en zijn er zelfs foto's van een van de jongens online verschenen."

De actieve zoektocht heeft dus z'n vruchten afgeworpen, stelt ze vast. "Opvallend is dat de politie ook meldt dat zij verdacht worden van moord met voorbedachten rade. Daarbij wordt niet expliciet gemeld dat het om de moord op Helmin Wiels gaat. De politie is de hele dag onbereikbaar gebleven voor commentaar."

Gerelateerde artikelen