Nieuws21 okt '15 17:38Aangepast op 21 okt '15 17:57

Koningshuis kiest dubieuze vakantiebestemming

Auteur: Didi Levison

De Oranjes zijn op vakantie in China, maar hadden eigenlijk een andere bestemming moeten kiezen, vinden SP en D66. Hebben de oppositiepartijen gelijk?

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters genieten momenteel van enkele dagen vakantie in China. Na de korte break van het koninklijke stel wordt de vakantie ingeruild voor een officieel staatsbezoek. SP en D66 zijn niet zo gelukkig met deze werk- en privé-constructie omdat de koning op deze wijze met minder gezag de mensenrechten in China aan de orde kan stellen.

SP-Kamerlid Harry van Bommel gaat daarover vragen stellen aan minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. “Dit is niet handig. Het wordt lastig als je eerst vrolijk vakantie viert in China en dan tijdens het staatsbezoek zegt: o ja, nu ik hier toch ben: over de mensenrechten krijgen we veel klachten”, licht Van Bommel toe.

BNR is benieuwd naar jouw mening! Hadden de Oranjes beter een andere vakantiebestemming kunnen kiezen alvorens zij naar China afreisden voor een staatsbezoek? Of maken SP en D66 zich druk om niks? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of Twitter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen