Nieuws4 apr '16 16:22

'Criminele marktplaats' opgerold tijdens mega-onderzoek politie

Auteur: Thomas de Man

In Brabant kleurde het vanmorgen blauw van de politie. Een enorme operatie tegen drugscriminaliteit heeft geleid tot minstens 55 aanhoudingen in een onderzoek dat al twee jaar aan de gang is.

Foto: ANP
Foto: ANP

Paulissen vertelt op BNR dat er meer dan 110 invallen zijn gedaan in de zuidelijke provincies. Er zijn onder meer laboratoria, wapens, en kwekerijen gevonden. Er wordt in deze integrale actie intensief samengewerkt tussen politie, OM, en opsporingsdiensten. Meer dan 1500 mensen zijn betrokken bij de invallen.

''In het Brabantse Best is een soort marktplaats voor criminelen aangetroffen in een loods. Een plek waar de afgelopen tijd meer dan 700 mensen spullen hebben verhandeld. We hebben drie hoofdverdachten kunnen arresteren'', zegt Paulissen. ''We gaan ook de rest van de mensen die hier zijn geweest onder de loep nemen.''

Eerder zijn al 25 onderzoeken gedaan die allemaal te maken hebben met de actie van vandaag. Het is een van de grootste politie-onderzoeken ooit die, volgens Paulissen, zelfs na deze massale invallen nog niet is beëindigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen