Nieuws16 apr '16 14:13Aangepast op 16 apr '16 16:08

Reset | PvdA Kamerlid maakt in het weekend radio

Auteur: Jeroen Pen

Doordeweeks debatteert Tanja Jadnanansing in de Tweede Kamer over onderwijs. Als haar collega’s weekend vieren, maakt zij radio over wederom onderwijs.

Tanja Jadnanansing, radiomakend Kamerlid.
Tanja Jadnanansing, radiomakend Kamerlid.

Echt voor hand liggend klinkt het niet voor een Kamerlid dat zich bezighoudt met onderwijs, cultuur en wetenschap. Je zou er in het weekend natuurlijk ook voor kunnen kiezen naar het strand te gaan, een goed boek te lezen of een boswandeling te maken. Maar Jadnanansing vindt dat van ondergeschikt belang en zegt dat haar radioprogramma juist perfect aansluit op haar werk. "Door dit te doen weet je wat er daadwerkelijk speelt, en hoe de dingen bij de mensen landen. Soms bellen ze me op en schelden ze me uit, maar dat is wel goed. Je krijgt op deze manier je kritiek wel georganiseerd."

Ook gebruikt de 48-jarige Amsterdamse het programma om haar oor te luisteren te leggen bij het volk. "Ik heb wel eens dat mensen inbellen met een probleem en dat ik denk: 'Jeetje, dit moet worden opgelost.'" Als voorbeeld noemt ze de stageproblematiek. “Veel jongeren, met name met een multiculturele achtergrond, belden en zeiden dat ze geen stage konden vinden. Die worden gewoon strak gediscrimineerd."

Jadnanansing zorgde er vervolgens voor dat er debatten over werden gehouden. "We hebben nu zelf een motie waarbij we zeggen: 'Los dit nou eens een keer op.'"


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen