Nieuws16 apr '16 15:27

Het droomweekend van Maurice van Tilburg, directeur van Euronext Amsterdam

Auteur: Jeroen Pen

De topman van de Amsterdamse beurs deelt zijn droomweekend in drie delen in: romantisch weg met zijn vrouw, ontspannen met het hele gezin en even tot rust komen in zijn eentje. 

Een onorthodoxe combinatie: naast manager is Maurice van Tilburg ook autonoom kunstenaar. Dus als je hem vraagt wat hij in zijn droomweekend zou doen en hem vertelt dat er geen grenzen zijn aan tijd, afstand en geld, is zijn eerste reactie: thuis. "Ja, dan trek ik me terug in mijn chaos room. Dat is een aparte ruimte in het huis waar mijn schilderezels klaar staan. De kwasten staan nat en er is voldoende verf. Daar kan ik even lekker de dingen laten, en hoef ik gelukkig niet na te denken over opruimen."

Picknicken
Natuurlijk, er schuilt romantiek in het alledaagse, maar zou hij echt niet een paar kilometers verder weg willen? "Nou, Barcelona vind ik een fantastische stad. Daar zou Ik dan heen gaan met mijn vrouw. Vanaf de berg Tibidabo heb je prachtig uitzicht over de hele stad. Als ik denk aan een mooie tijd, denk ik aan daar picknicken." Bovendien heeft Barcelona voor de beursman een sterke symbolische waarde. "In Barcelona beloofden we elkaar voor het eerst: wij gaan er voor. In een relatie moet je herinneringen bijhouden, maar ook blijven investeren en nieuwe maken."

Tot rust komen
Tot slot zou Van Tilburg graag nog naar Zweden gaan, maar dan met het hele gezin. "Zweden heeft prachtige eilanden waar maar weinig mensen van weten. Daar is het rustig en ruim. Je hebt er heerlijk helder water, hoewel dat vrij fris is, daarboven in het noorden.  Fantastisch om even tot rust te komen met je kinderen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen