Nieuws3 nov '15 16:16Aangepast op 3 nov '15 17:50

Gaan we massaal aan de FlowerSprout?

Auteur: Judith Laanen

De Flower Sprout is de nieuwste sensatie van het boerenland. De groente is een kruising tussen het spruitje en boerenkool. Verslaggever Martijn de Rijk dook de flowersprout-velden in.

Een veld floursprouts. Foto Martijn de Rijk / BNR
Een veld floursprouts. Foto Martijn de Rijk / BNR

Het is een soort mini-boerenkool die aan een staak groeit, maar dan anders. De kruising tussen het spruitje en de boerenkool moet na het Verenigd Koninkrijk, waar het gewas vijftien jaar geleden veredeld werd, nu ook Nederland gaan veroveren. Vanaf volgende week ligt het plantje in de schappen van de Albert Heijn en de horecagroothandel.

Verslaggever Martijn de Rijk sprak met spruitjesboer Eelco van Putten uit Dirksland op Goeree Overflakee. Van Putten begint morgen met de oogst van de Flower Sprout, die hij op zijn tien hectare grond verbouwt.

 

"De vergelijking met spruitjes moet je loslaten", zegt hij. "Het is een heel ander gewas en een heel ander product. De bite is heel anders." Van Putten krijgt van mensen die hij de nieuwe groente meegeeft positieve signalen. "Dat stemt me positief dat dit een aanvulling is op het Nederlandse groenteschap."

Gerelateerde artikelen