Nieuws29 jan '15 10:39

Waarborgfonds Motorverkeer wil beslag leggen op monstertruck Haaksbergen

Auteur: BNR Webredactie

Het Waarborgfonds Motorverkeer probeert vandaag de monstertruck in beslag te nemen die vorig jaar betrokken was bij een dodelijk ongeluk in Haaksbergen. Met de verkoop van de truck kan het fonds een deel van de schadevergoeding voor de ongeveer 60 slachtoffers terugvorderen.

Image

Een dergelijke stap is niet altijd even gebruikelijk, zegt Frits Blees, directeur van het Waarborgfonds Motorverkeer. "Dit is natuurlijk een uniek geval, aangezien de monstertruck niet verzekerd was, terwijl dat wel had gemoeten." Het Waarborgfonds Motorverkeer helpt mensen die schade hebben geleden door een motorvoertuig dat niet verzekerd is. Dergelijke slachtoffers kunnen dan namelijk niet terecht bij een verzekeraar.

Blees laat weten alles zo snel mogelijk af te willen handelen, maar hij verwacht dat het toch nog even kan duren.

Gemeente aansprakelijk?
Over wie dan aansprakelijk gesteld moet worden, daar is Blees nog niet mee bezig. "Die vraag krijgen we vaker. In december hebben we gezien dat er een paar partijen aansprakelijk gesteld kunnen worden. In dit geval de bestuurder en tevens eigenaar van de monstertruck, de evenementenorganisatie of de gemeente zelf."

Volgens Blees zou dat een langdurige kwestie kunnen worden, dus besloten zij daar niet op te wachten, maar om de slachtoffers te gaan helpen. "Onze insteek is de slachtoffers helpen, de schade vergoeden. Op het tweede plan komt dan de discussie wie uiteindelijk verantwoordelijk is."

Niet lang meer wachten
Slachtoffers van het ongeluk hoeven volgens letselschade-advocaat Martin Witte niet lang meer te wachten op hun geld. "Dat loopt goed. De schades zijn per individu verschillend, de claims zijn onderbouwd ingediend en als het normaal loopt dan wordt het ook op korte termijn afgewikkeld."

Ook Blees is blij dat de procedures goed verlopen. Het ongeluk was al een tijd geleden gebeurd, toen zij besloten zich in de schaderegeling te mengen. "Nu zijn we zes weken bezig en inmiddels hebben ook andere slachtoffers zich gemeld. Het verandert dus nog steeds een beetje, maar we hebben nu het idee dat we een compleet beeld hebben van iedereen die nadeel heeft ondervonden van het ongeluk. De afwikkeling kan dus gaan beginnen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen