Nieuws10 mrt '15 07:17Aangepast op 10 mrt '15 10:24

Plan voor nieuwe Kuip van de baan

Auteur: Karlijn Meinders

Het huidige plan om stadion De Kuip van Feyenoord te vernieuwen is definitief van de baan. Dat hebben bouwbedrijf BAM en Feyenoord bekend gemaakt.

Frank Vijg, sportpresentator bij Radio Rijnmond, vertelt dat het voornamelijk een geldkwestie was. "BAM heeft een prachtig ontwerp geleverd, gezegd dat het 223 miljoen euro kost, maar Feyenoord moet nog altijd op de centen letten. Ze hebben er alles uitgeschraapt. We willen dit doen, zei Feyenoord, maar 206 miljoen is dan echt het maximum. Dat verschil is nu te groot gebleken."

Nationaal stadion
Er waren hoge verwachtingen voor het nieuwe stadion. "Voorlopig zullen ze wel even in zak en as zitten. Er is een grote groep aanhangers die nu erg teleurgesteld is. Hier zou het nationaal stadion moeten verrijzen, hier zouden alle interlands moeten worden gespeeld. Dat gaat nu allemaal niet door."

Met zijn allen
Waar het volgens Vijg naast geld aan ontbreekt is een dosis passie. " Het gaat om geld, het moet verantwoord zijn, maar die liefde, het dromen en met zijn allen erachter gaan staan, dat heb ik bij het plan van NAM nooit gehoord en ook niet bij het plan van Red de Kuip. Dat was er wel toen het vorige stadion in 1937 werd gebouwd."

Morgen wordt een persconferentie gegeven, BNR houdt je ook dan op de hoogte van het laatste nieuws.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen