Nieuws20 aug '15 06:27Aangepast op 20 aug '15 10:27

Grote storing Ziggo weer voorbij

Auteur: Eva Oude Elferink

Hackers hebben gisteren voor de tweede avond op rij het internetverkeer van Ziggo voor een groot deel platgelegd. Meer dan 3 miljoen klanten van het internetbedrijf zijn getroffen door de DDos-aanval. Inmiddels is de storing verholpen.

Dit maal hebben de hackers nog zwaarder geschut ingezet, zegt woordvoerder Gradus Vos. "Na de eerste hack eergisteravond hadden we maatregelen genomen, maar die bleken niet bestand tegen deze tweede aanval." Vos kan dan ook niet zeggen of het bedrijf zich kan weren tegen een eventuele derde aanval.

"We hebben extra expertise ingevlogen en zijn bezig de beveiliging zo ver mogelijk op te trekken, maar je weet niet hoe een volgende aanval er eventueel uitziet. Dus we bedenken scenario's en bouwen daarvoor de beveiliging."

 

Anonymous
Technici van Ziggo waren tot vanochtend vroeg bezig de problemen te verhelpen. Wie achter de hack zit, is nog onduidelijk. Op internet circuleren video's waarin hackerscollectief Anonymous de aanval claimt. Maar volgens de Ziggo-woordvoerder zijn er twijfels over de echtheid.

"Onze specialisten hebben ook naar de video's gekeken en stellen dat dit niet overeenkomt met hoe Anonymous normaal dit soort dingen bekend maakt, maar het zou wel kunnen dat zij het zijn."

Het internetbedrijf zegt te zullen kijken of getroffen klanten eventueel tegemoet gekomen zullen worden. Vos: "Dat hangt er ook weer vanaf hoeveel uur mensen achtereen zonder internet hebben gezeten. Maar we kijken daar wel naar."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen