Nieuws15 apr '14 11:59Aangepast op 15 apr '14 15:35

Verdacht pakketje bij rechtbank Groningen

Auteur: BNR Webredactie

Het verdachte pakketje dat dinsdagochtend werd aangetroffen bij de rechtbank in Groningen is geen explosief. Dat blijkt uit onderzoek van de EOD, meldde de politie dinsdag.

De politie kan nog niet zeggen wat er dan wel in het pakketje zat. Eerder dinsdagochtend werd een bommelding gedaan, waarna de rechtbank werd ontruimd en de wijde omgeving van het gebouw werd afgezet. Het verdachte pakketje is aangetroffen in een container.

Rechtbank vrijgegeven
De rechtbank is rond 15 uur vrijgegeven voor het personeel. De medewerkers mogen het gebouw weer in om hun bezittingen op te halen, hun fiets te pakken of hun auto op te halen uit de garage onder het gebouw. Alle zittingen voor dinsdag zijn afgelast.

Omdat de politie nog bezig is met opruimwerkzaamheden blijft de Nieuwe Boteringestraat voorlopig nog afgezet. Ook de bewoners van de ontruimde woningen mogen hun huis nog niet in. De straat werd afgezet omdat hier de vuilniswagen met daarin het verdachte pakketje stond.

De politie heeft nog geen verdachte op het oog, aldus een woordvoerder. De melding heeft vermoedelijk geen verband met een van de zaken die voor dinsdag gepland stonden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen