Nieuws20 apr '15 14:26Aangepast op 20 apr '15 16:43

Studenten nog niet tevreden na vertrek Gunning

Auteur: Karlijn Meinders

De studenten van de Universiteit van Amsterdam zijn blij met het vertrek van CvB-voorzitter Louise Gunning, maar niet tevreden over de manier waarop haar tijdelijke opvolger is gekozen.

CvB-voorzitter Louise Gunning is afgetreden, maar de studenten zijn nog altijd niet tevreden, merkte BNR-verslaggever Harmen van der Veen in Amsterdam. Dymph van der Boom zal Gunning als waarnemend voorzitter van het college van bestuur opvolgen, maar dit had in overleg bepaald moeten worden en niet achter de rug van de studenten om, vinden zij.

Iemand van binnenuit
Dymph van der Boom is rector magnificus bij de Amsterdamse universiteit en hoogleraar. Zelf heeft ze er veel vertrouwen in. Het is volgens haar goed dat er iemand van binnenuit, iemand die onderdeel is van de familie, op die positie komt.

Geen inspraak
Van de Boom moet iedereen, en dus ook de studenten, gaan vertegenwoordigen. En die relatie lijkt nu al te wankelen. De manier waarop Van der Boom in functie is gekomen (aangewezen en niet gekozen), steekt de studenten. Zij hadden meer inspraak gewild.

Meer acties
De studenten zullen het er naar alle waarschijnlijkheid dan ook niet bij laten zitten. Eerder werd een plan om een festival in het Maagdenhuis te organiseren gedwarsboomd, onder andere omdat er niet meer dan 300 mensen in het pand mochten en er 700 werden verwacht. Nu zijn er plannen om het festival op een andere, geheime locatie toch door te laten gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen