Nieuws2 mrt '15 12:35Aangepast op 2 mrt '15 13:15

BNR Uitgezocht | Zoektocht MH370: stoppen of doorgaan?

Auteur: Didi Levison

De zoektocht naar het verdwenen vliegtuig MH370 lijkt op niets uit te lopen. Australië wil daarom stoppen met zoeken. De enige juiste beslissing? Of doorgaan totdat ze iets gevonden hebben? BNR zocht het uit.

De Australische vicepremier Warren Truss benadrukt dat er alles aan wordt gedaan om het vliegtuig te vinden, maar het zoeken kan niet eeuwig doorgaan.

Gooit Australië te snel de handdoek in de ring of heeft doorzoeken geen zin? Wanneer stop je met zoeken? BNR Zocht het uit.

Het is deze week precies een jaar geleden dat het vliegtuig verdween. Er wordt nu dus al ruim een jaar gezocht. De kans dat het toestel nog gevonden wordt is erg klein, vertelt luchtvaartdeskundige Hans Heerkens van de Universiteit Twente aan BNR.

 

Ook geld speelt hierin een rol. De zoektocht naar de MH370 is inmiddels de duurste in zijn soort. De kosten lopen op tot miljoenen euro's per dag.

Wat zou jij doen als je in de schoenen van de Australische vicepremier Warren Truss stond? Praat mee! Via Facebook of Twitter.

BNR Uitgezocht | Luister iedere werkdag om 12.35 uur naar Uitgezocht in BLT.

Gerelateerde artikelen