Nieuws6 aug '15 07:03

Malaysia Airlines verwacht dat meer MH370-onderdelen gevonden worden

Auteur: Karlijn Meinders

Dat heeft de maatschappij laten weten. Gisteravond werd bevestigd dat de vliegtuigvleugel, die aanspoelde op het eiland Réunion, inderdaad van MH370 afkomstig is.

Foto: ANP - Premier Najib Razak
Foto: ANP - Premier Najib Razak

De premier van Maleisië, Najib Razak maakte het nieuws bekend op een persconferentie.

Verdwenen
Het toestel verdween vorig jaar maart van de radar boven de Indische oceaan, met aan boord 239 mensen. Malaysia Airlines verwacht en hoopt dat er meer onderdelen gevonden worden. Maar Zuid-Oost-Azië-correspondent Wouter van Cleef vertelt dat niet iedereen die kans even groot acht.

Zwarte doos
Voordat er meer over de oorzaak van de verdwijning gezegd kan worden, zullen er eerst veel meer onderdelen gevonden moeten worden, vertelt Van Cleef. "Ideaal zou zijn als de zwarte doos gevonden wordt, maar een kleine anderhalf jaar nadat het toestel verdween lijkt de kans klein dat dat nog gebeurt."

Zoekgebied
Er wordt nog altijd gezocht naar het toestel, onder andere door het Nederlandse bedrijf Fugro. "De Australiërs coördineren die zoektocht, die plaatsvindt ver buiten de Australische Westkust", vertelt Van Cleef. "Zij stellen dat ze op basis van dit vleugelonderdeel het zoekgebied nog niet gaan aanpassen. Het gaat om een gebied van 120.000 kilometer, ongeveer drie keer Nederland."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen