Nieuws3 aug '15 14:43Aangepast op 3 aug '15 17:14

ADO Den Haag - PSV gaat niet door bij staking

Auteur: BNR Webredactie

De voetbalwedstrijd gaat zaterdag niet door als de aangekondigde politiestaking rond de wedstrijden in de eredivisie doorgaat. Dat heeft de gemeente Den Haag bekendgemaakt.

ANP
ANP

De gemeente Den Haag heeft de beslissing genomen samen met de politie en het Openbaar Ministerie. De werkonderbreking van de politie maakt het onverantwoord om de eredivisiewedstrijd door te laten gaan.

Den Haag gaat zelf niets ondernemen om de politieacties te stoppen. "Dat ligt helemaal bij de bonden en bij minister Van der Steur'', zegt een woordvoerder. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft vorige week gezegd een gang naar de rechter te overwegen als blijkt dat de openbare orde en de veiligheid door de acties in gevaar komen.

Meer wedstrijden
De politiebonden kondigden vorige week aan dat agenten gaan staken bij acht van de negen wedstrijden tijdens de eerste speelronde van de eredivisie. Die begint vrijdag met de wedstrijd Heerenveen-De Graafschap.

De bonden willen dat de minister met een beter cao-bod komt. Het is volgens hen aan de burgemeesters van de speelsteden om te beslissen of het verantwoord is om een wedstrijd te laten doorgaan. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid.

Politiemensen die bij de wedstrijden worden ingezet, leggen hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer. Uitzondering is de wedstrijd Feyenoord-Utrecht, zaterdag 8 augustus in Rotterdam.

Reactie KNVB
Voetbalbond KNVB inventariseert momenteel hoeveel wedstrijden uit de eerste speelronde van de eredivisie mogelijk niet kunnen doorgaan vanwege de politieacties. "Dat is de bevoegdheid die een burgemeester heeft. Wij inventariseren momenteel de stand van zaken in de diverse gemeenten'', meldt een woordvoerder van de KNVB.

De KNVB zal niet snel besluiten het volledige programma uit te stellen. "In de voorgaande jaren is de lijn geweest wedstrijden die door kunnen gaan te laten doorgaan'', aldus de woordvoerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen