Nieuws9 sep '15 09:34

Groningen spreekt geen voorkeur uit over locatie windmolens

Auteur: Madelon Meester

Het is de provincie Groningen niet gelukt een locatie te vinden voor een groot windmolenpark. Er is teveel protest van bewoners. Het provinciebestuur vraagt nu aan minister Kamp (Economische Zaken, VVD) om een plek aan te wijzen.

Foto: ANP
Foto: ANP

De provincie had al met het kabinet afgesproken dat het nieuwe windpark er moet komen. PvdA-Kamerlid Jan Vos vindt dat de provincie het probleem nu afschuift op de minister. "We hebben afspraken gemaakt met elkaar, dan moet je als provincie ook de verantwoordelijkheid nemen om moeilijke beslissingen te nemen."

 

Voorkeur
Volgens Nienke Homan (GroenLinks), gedeputeerde in Groningen, heeft de provincie meermaals meer tijd en ruimte aan de minister gevraagd om de beslissing voor een locatie te kunnen nemen. "De afgelopen jaren zijn er zes locaties ruimtelijk mogelijk gemaakt in de provincie Groningen. Afgelopen zomer heeft minister Kamp ons gevraagd: kom met een voorkeursvariant. Wij hebben aangegeven dat in overleg met de gemeente te willen doen en dat we daarvoor meer tijd en ruimte nodig hadden. Dat hebben we niet gekregen en daarom leggen we het besluit terug bij minister Kamp."

Gerelateerde artikelen