Nieuws18 mei '15 13:58

Van Rijn: Problemen PGB grotendeels opgelost

Auteur: Karlijn Meinders

Staatssecretaris Martin Van Rijn heeft zojuist een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over de problematiek met het PGB, het persoonsgebonden budget. Daarin schrijft hij dat de problemen grotendeels zijn opgelost.

Politiek-verslaggever Jaap Jansen vertelt dat de Kamer een deadline had gesteld aan staatssecretaris Van Rijn: vrijdag moest hij de zaken op orde hebben. Van Rijn liet de Kamer weten daar vandaag een brief over te sturen. Daarin staat dat de problemen nu grotendeels zijn opgelost.

Problemen met systeem
Ruim 94 procent van alle zorgverleners krijgen binnen vijf tot tien werkdagen hun geld overgemaakt, schrijft Van Rijn. "Er zijn nog wel problemen met het inloggen in het systeem. Als je een zorgverlener bent en je wilt doorgeven hoeveel uren je gewerkt hebt, dan zijn er soms problemen omdat er een verkeerd rekeningnummer is ingevuld aan de kant van de sociale verzekeringsbank", vertelt Jaap Jansen.

Spoedloket
Dan kan het dus nog wat langer duur, maar daar wordt volgens Van Rijn hard aan gewerkt. "Mensen die haast hebben kunnen zich melden bij spoedloket van belangenorganisatie Per Saldo, daar wordt dan gezorgd dat je binnen drie dagen je geld hebt. Woensdagavond is er een groot debat met Van Rijn over de PGB-betalingen."

Gerelateerde artikelen