Nieuws26 mei '15 08:35Aangepast op 26 mei '15 10:26

Prosecco-bubbels ten onder aan eigen succes

Auteur: BNR Webredactie

Prosecco-boeren hebben het gehad dat Jan en alleman hun bubbels als een poor man's champagne drinken. En dus gaat de productie terug en moeten we meer gaan betalen.

Volgens Joris Snelten, ceo van Delta Wines , importeur en distribiteur van wijn, is de prosecco het slachtoffer van zijn eigen succes: "Er is sprake van een enorm succes en dat bijt prosecco misschien een beetje in de staart. Misschien zijn ze iets te restrictief geweest met het beperken van de productie."
 

Snelten: "Op een gegeven moment hebben gezegd dat ze het terug moeten brengen tot een wat luxer product. Toch ook iets hoger in prijs. Het mag niet meer van de tap of een blikje komen. De groei is dermate snel geweest, niet alleen in Nederland maar ook Engeland, dat de productie niet heeft mee kunnen groeien.”

Nieuwe oogst
Toch denkt hij dat we niet hoeven te rekenen op forse prijsstijgingen. “Het is altijd een kwestie van vraag en aanbod. De oogst van 2014 is heel klein geweest: ongeveer 15 procent minder ten opzichte van normale jaargangen. IN combinatie met die groei is de explosie nu van de prijs gekomen. De nieuwe oogst zit er aan te komen en zal beschikbaar zijn vanaf september, oktober. We verwachten dat de prijs toch weer wat normaler zal zijn.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen