Nieuws22 apr '15 08:09Aangepast op 23 apr '15 18:53

ABN Amro vreest uitstel beursgang bij kabinetscrisis

Auteur: Eva Oude Elferink

Met 'samengeknepen billen' volgen ze bij ABN Amro het nieuws rond de onderhandelingen tussen VVD en Partij van de Arbeid over de bed, bad en brood regeling. Maar niet vanwege de uitkomst voor uitgeprocedeerde illegalen.

Een kabinetscrisis. Dat is waar werknemers van ABN Amro zich zorgen om maken. zo meldt het Financieele Dagblad op basis van gesprekken met mensen bij de bank. Dat zou de geplande beursgang namelijk in gevaar kunnen brengen. "Dan gaat vijf jaar hard werken voor die beursgang in rook op", zegt Leon Willems, van het FD.

"Als er nieuwe verkiezingen komen, dan is het eerste wat de Tweede Kamer doet, kijken welke onderwerpen er nog behandeld moeten worden en bepalen welke daarvan controversieel zijn. Waarover ze nog gaan stemmen."

 

De lobbymachine draait dan ook op volle toeren, zegt Willems. Alles om de 'window' van 2015/2016 niet in gevaar te laten komen, dan is er volgens de bank een goed beursklimaat. Willems: "We hebben net de ophef over de ton bonus voor de Raad van Bestuur gehad, desondanks wil minister Dijsselbloem het toch doorzetten. Zul je net zien dat het kabinet om een andere reden valt."

Al is het contact tussen het ministerie en ABN Amro wel degelijk verkoeld sinds de bonusaffaire, zegt de FD-journalist. "Er is schade aangericht. Tegelijkertijd is een bank met vele duizenden medewerkers die toch liever in private handen zijn dan in overheidshanden. Ook de mensen die geschaad zijn door deze discussie zijn er toch wel van doordrongen dat er iets moet gebeuren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen