Nieuws7 okt '15 19:25

Wilders: 'You haven't seen anything yet'

Auteur: Bas van Setten

Staatssecretaris Dijkhoff heeft vandaag gezegd dat hij in de toekomst wellicht vaker gemeenten moet dwingen vluchtelingen op te nemen. Volgens Geert Wilders leidt dit tot meer onrustige situaties omdat mensen dit niet zullen pikken.

ANP
ANP

Wilders zei vanmiddag tegen politiek verslaggever Jeroen Stans dat Dijkhoff van het dorpje Oranje af moet blijven. "Per decreet werd de inwoners verteld dat ze naast de 700 vluchtelingen die er al zitten, nog eens 700 mensen erbij krijgen."

Wilders voegde daaraan toe dat de mensen ook van de auto van Dijkhoff af moesten blijven. "Ik snap de emotie. Mensen zijn boos en vinden dat ze totaal worden genegeerd. Dat ben ik overigens 100 procent met ze eens, maar je hebt wel van de auto van de staatssecretaris af te blijven."

 

Duitsland
Volgens de leider van de PVV hadden we de vluchtelingen nooit binnen moeten laten. "Nu zitten we met de gebakken peren, en gaat Dijkhoff ze nu per Noord-Koreaans decreet verspreiden over heel Nederland."

Nu de bussen met vluchtelingen een feit zijn, vindt Wilders dat ze beter kunnen doorrijden naar Duitsland. "Onder andere de onverantwoorde uitspraak van Merkel ‘wir schaffen es’ heeft geleid tot deze problematiek. Wij kunnen die verantwoording niet op ons nemen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen