Nieuws23 apr '14 08:09

De crisisheffing definitief van de baan

Auteur: Bram van Dijk

Na twee jaar wordt de crisisheffing, die werkgevers moesten betalen, volgend jaar definitief geschrapt. Dat melden VVD en D66 aan BNR.

"We zijn heel helder geweest: we hoeven geen nieuwe bezuinigingspakketten te bedenken voor volgend jaar. Dus daar zit de crisisheffing dus ook niet meer in. Daarmee is het definitief van de baan", zegt Tweede Kamerlid voor de VVD Mark Harbers tegen verslaggever Hans Verbeek.

630 miljoen
De crisisheffing was een belasting die werkgevers moesten betalen voor al hun werknemers die meer dan 150 duizend euro verdienden. De maatregel moest 500 miljoen euro per jaar opleveren en bracht in het eerste jaar zelfs 630 miljoen euro op. 

Debat
Vandaag zijn er nieuwe onderhandelingen van de vijf partijen over de begroting 2015. Ook is hierover vandaag een debat in de Tweede Kamer. CDA-Kamerlid Eddy van Hijum gaat minister Dijsselbloem tijdens dit debat stevig aan de tand voelen. "Ik heb zelf het gevoel dat een flink lijstje met errata naar Brussel meegestuurd moet worden, want ik vind het heel merkwaardig dat we elke dag berichten lezen over nieuwe plannetjes waar dan ineens geld voor gevonden is, zonder dat duidelijk is waar dat geld vandaan komt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen