Nieuws18 jun '15 18:10

OM eist 3 jaar tegen hoofdverdachte Valkenburgse-zedenzaak

Auteur: Karlijn Meinders

Drie jaar cel is er geëist tegen de 21-jarige Armin A. Hij zou een 16-jarig meisje hebben gedwongen om met zeker zestig mannen seks te hebben. Vandaag stond hij voor de rechter.

Foto: ANP
Foto: ANP

Persofficier Anneke Rogier van het Openbaar Ministerie, vertelt hoe ze tot een eis van drie jaar zijn gekomen. "Als wij te maken hebben met een minderjarig meisje dat is aangezet om zonder condooms in de prostitutie te werken, een meisje met een hele grote hoeveelheid klanten in tien dagen, tachtig zegt zij zelf, dan vinden wij dat we strafverzwarende omstandigheden hebben op grond waarvan wij die drie jaar goed kunnen verantwoorden."

Onvoldoende aanwijzingen
De verdachte en zijn advocaat beweren dat Amir A. het slachtoffer niet tot prostitutie heeft aangezet. Ze zou zelf een deel van geld hebben gekregen. Maar daar is het OM het totaal niet mee eens, zegt Rogier. "Wij vinden dat wij in het dossier en het onderzoek voldoende aanwijzingen hebben gevonden waaruit blijkt dat hij de kamers huurde, de klanten regelde, het geld inde. Hij bepaalde wat er daar gebeurde. Hij maakte de prijsafspraken. Het verweer van de verdediging klopt niet."

Geestelijke gesteldheid
Het OM wil dat het Pieter Baan Centrum de geestelijke gezondheid van A. onderzoekt. De rechter vond dat niet nodig en sloot vandaag het onderzoek. Over twee weken doet de rechter uitspraak.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen