Nieuws2 apr '15 13:23

Rode Kruis zoekt 2000 nieuwe vrijwilligers

Auteur: Karlijn Meinders

Het Rode Kruis is hard op zoek naar tweeduizend nieuwe vrijwilligers, zoals EHBO'er. Er is namelijk een toenemende vraag naar de hulpverleners, onder andere bij grote evenementen als de Tour de France.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het Rode Kruis heeft al een bestand van zo'n 8000 vrijwillige hulpverleners, maar dat aantal is niet langer genoeg om aan de vraag te kunnen voldoen.

"We merken dat mensen het Rode Kruis steeds beter weten te vinden voor EHBO aanvragen voor hun evenementen", vertelt Esther Vriezendorp van het Rode Kruis. "Soms gaat het om hele kleine evenementen als een braderie, maar ook bijvoorbeeld om Sail en de Tour de France."

Noodhulpteams
Vrijwilligers kunnen zich opgeven om als EHBO'er te werken tijdens evenementen, maar er worden ook mensen gezocht die mee willen draaien in de noodhulpteams. En die mensen moeten wel sterk in hun schoenen staan, zegt Vriezendorp.

"Onze vrijwilligers in de noodhulpdienst worden ingezet bij een ramp of calamiteit. Daarbij assisteren ze de professionele hulpdiensten en dragen zij verantwoordelijkheid voor de licht gewonden. Deze mensen moeten natuurlijk wel stressbestendig zijn en echt in actie kunnen komen wanneer er iets gebeurt."

Aanmelden als vrijwilliger voor het Rode Kruis kan hier.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen