Nieuws18 aug '15 15:29

Voetbalsupporters investeren in spelers via crowdfunding

Auteur: Madelon Meester

De Belgische voetbalclub Sint-Truiden krijgt hulp van supporters bij het aantrekken van jong talent. Voor minimaal 20 euro koop je een aandeel in een speler. Als de speler goed presteert, verdienen deze investerende supporters er meer geld aan.

Foto: ANP
Foto: ANP

"Iedereen kan investeren in een speler. Dat kan vanaf een bedrag van 20 euro tot een maximum van 1.000", legt Philippe Bormans uit, manager van voetbalclub Sint-Truiden (STVV). "We hopen nu via crowdfunding de Griekse speler Panagiotis Kinigopoulos naar België te halen."

Computerspel
Het geld dat via crowdfunding wordt binnengehaald is onder meer bestemd voor de opleiding van de speler. "Als de inzamelingsactie is geslaagd, willen we de speler uiteindelijk weer verkopen en wordt de winst verdeeld onder de deelnemers van de crowdfunding. Het is dus een mix van een gokje wagen, het kennisoog van de supporter en een investering. Een beetje zoals een computerspel, maar dan echt."

Risico
Daaraan is wel een risico verbonden. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de speler niet levert wat men had gehoopt, dat hij voornamelijk op de bank zit en uiteindelijk niet wordt verkocht. "Dat is ook het leuke aan het spel", vindt Bormans.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen