Nieuws25 aug '15 16:49Aangepast op 25 aug '15 17:06

Van Marwijk bondscoach Saudi-Arabië

Auteur: Karlijn Meinders

Bert van Marwijk (63) gaat aan de slag als bondscoach van Saudi-Arabië. Dat melden diverse media en de voetbalbond van het land.

Foto: ANP
Foto: ANP

De voormalige bondscoach van Oranje is voor een jaar aangesteld. Volgens de voetbalbond van Saudi-Arabië zal Van Marwijk zondag in Jeddah arriveren. Zijn eenjarige contract gaat op 1 september in.

Van Marwijk is de opvolger van Faisal al-Badin, die sinds februari bij de nationale ploeg van zijn vaderland als bondscoach werkzaam was. Onder leiding van de ervaren Nederlandse trainer hoopt Saudi-Arabië zich te kwalificeren voor het WK van 2018 in Rusland.

De nieuwe ploeg van Van Marwijk is in de eerste kwalificatiefase ingedeeld in een poule met vijf landen. De eerste wedstrijd tegen Palestina eindigde in een zege van 3-2. De groepsfase eindigt in maart volgend jaar. Daarna begint een nieuwe kwalificatieronde voor de groepswinnaars en de beste nummers twee.

Van Marwijk begint aan zijn nieuwe avontuur met een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oost-Timor op 3 september in Jeddah. Daarna wachten voor hem in elk geval nog zes andere kwalificatieduels met Saudi-Arabië.

Van Marwijk zat sinds zijn vertrek bij Hamburger SV in februari 2014 zonder club. Wel was hij eind vorig seizoen nog even topadviseur van zijn jeugdliefde Go Ahead Eagles, dat hij echter niet voor degradatie wist te behoeden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen