Nieuws5 nov '14 08:10Aangepast op 5 nov '14 11:36

Antisemitisme in gamehit Clash of Clans

Auteur: BNR Webredactie

Spelers van de gamehit Clash of Clans worden geconfronteerd met antisemitisme. In het spel noemen tientallen groepen van spelers zich bijvoorbeeld ‘holocaust’. Dit blijkt uit onderzoek van BNR.

Ook gebruiken spelers provocerende antisemitistische onderschriften, in het spel dat door miljoenen gamers gespeeld wordt.

The Holocaust, JewRaiders, WeKillJews, het is maar een greep uit de naam die spelers van Clash of Clans zichzelf of hun clan aanmeten. Clash of Clans is een spel over de strijd tussen verschillende stammen. In zo'n clan zitten maximaal 50 speler die door middel van aanvallen grondstoffen winnen van andere spelers.

Terwijl het helemaal niet moeilijk is om antisemitisme of gescheld in games te voorkomen, zegt hoofdredacteur Jan Meijroos van Power Unlimited. In andere spellen zoals World of Warcraft is dit volgens hem wel goed geregeld. "Je kunt mensen bannen, zodat ze nooit meer het spel kunnen spelen, en vervolgens kan er gewoon softwarematig iets heel simpels worden aangepast. Op het moment dat je je naam invoert."

In een schriftelijke reactie laat het bedrijf achter Clash of Clans, Supercell, weten dat het niet mogelijk is om het te voorkomen. Wel geeft het bedrijf aan dat als het clans met deze namen tegenkomt, deze groepen worden gesloten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen