Nieuws29 jun '15 07:44

Douane voert actie in de Rotterdamse haven

Auteur: Karlijn Meinders

De douane in de Rotterdamse haven voert vanochtend 100 procent controles uit, in een poging de druk op minister Blok op te voeren om tot een cao-akkoord te komen.

Douane voert actie in de Rotterdamse haven
Douane voert actie in de Rotterdamse haven

Rijksambtenaren voeren al sinds mei estaffette-acties, maar tot nu toe had het publiek daar nog geen last van. De acties van vandaag zullen echter wel voelbaar zijn. Verslaggever Elfanie Toe Laer is vandaag in de haven. Ze vertelt dat het nu nog meevalt met de overlast. "Maar de verwachting is dat de A15 langzaam vol zal slibben."

Geen andere opties
Loek Schueler, van CNV Overheid, betreurt de overlast, maar ziet geen andere opties meer. "Wij zijn klaar met het uitdelen van flyers en het ondertekenen van petities, dat heeft geen effect gehad bij onze onderhandelaar minister Blok. Dus we moeten nu wel hardere acties gaan voeren."

Zichtbaar
Volgens Schueler is het tijd dat douanemedewerkers en hun werkzaamheden zichtbaar worden. "Het is jammer dat dit burgers en bedrijven raakt, maar we moeten dit doen om een goede cao af te kunnen dwingen."

Kamerdebat
Volgende week vinden ook op Schiphol 100 procent controles door de douane plaats. "We houden constant in de gaten dat de veiligheid gewaarborgd blijft", benadrukt Schueler. "Maar we moeten op deze manier actievoeren en als het nodig is zullen we de acties herhalen."

Woensdag debatteert de Kamer met minister Blok over het uitblijven van een cao-akkoord voor rijksambtenaren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen